Saturday, May 29, 2010

Пак Демир Капија

Изминатиов викенд бевме многу луге во Демир Капија супер си поминавме и качувавме многу.За 3 дена качив 25 насоки што значи се вракам полека во форма,плус качив и една насока од новиот сектор(од потешките) Pure GRIP за отцена не сум сигурен ама е некаде околу 7б (следниот пат ке качувам повеке и ке може да споредам).
Сега за другите:
Моте си ја качи својата прва 7а-,сестра ми почна пак да качува и за малце не ја качи Мицковска (следниот пат ке ја качи),Александар(малиот) од наш клуб за прв пат доаѓа на природна карпа и качи 6а+ без проблем.

Демир Капија here i come again soon :)

Tuesday, May 18, 2010

Натпревар Водно


Ништо и од овој натпревар кој требаше да се одржи на Водно,каде што има изградено нова вештачка карпа која чека да се направи "сефте" натпревар на неа.Меѓутоа како што знаете овој викенд во саботата времето беше катастрофа па затоа се тренираше во Даре Џамбаз преку ден а потоа на вештачката карпа во Машински Факултет.Во неделата случајно отидовме на Матка малце да се раскачуваме меѓутоа имаше многу ветар и беше ладно затоа не качував многу (само 3 смера).Потоа сите бевме кај Владо во двор на скара каде што беше супер,многу луѓе, многу муабети,многу смешки.Вака треба почесто да се собираме.
Ако се биде ОК,следниов период ке почнам и јас да тренирам :)

Thursday, May 13, 2010

Нови Насоки,Нов Сектор


Минатата недела бев на качување во Зли Дол со Владо на еден ден каде што качувавме малце бидејки беше многу влажно па потоа отидовме на Св Никола па таму малце се опуштавме на лесните насоки.Викендот 8-9-10.05 бевме во Демир Капија каде со Владо отворивме нов сектор кој се наоѓа после Колосеум секторот,направивме 5 смера за 3 дена од кои работевме по 5 часа.Смеровите се супер пробав само два од нив (најлесните) и се слични како во Турција со сталактити,превисни ептен се добри и ке има нешто ново и годинава да се качува.Голема штета е што поставувачите на насоки не прават смерови (не ми е јасно зошто тогаш полагале,можда титулата им е битна за да имаат уште некој диплома која ке им стои некаде у фијока),ама нема везе Последните Мохиканци (Владо и јас) пак останавме последни во Демир Капија за да завршиме работа.И после зборат немало смерови за качување а 90% од нив не ги ни пробале.Кога сите поставувачи на насоки би се активирале секој со своето ниво на качување да прави насоки ке има многу насоки од сите отцени.
ОВА НЕ Е КРИТИКА ОВА Е САМО МОЕ ГЛЕДИШТЕ НА РАБОТИТЕ.


Новите насоки се ( од лево кон десно):
Капетан Кука................?

Пјур Грип.......................?
Брус Ли..........................6c/+
Ичебана.........................7a
?......................................?( ке го прашам Владо за името)