Saturday, August 14, 2010

Натпревар во ДворНа новиот болдер кај Владо во двор се направи еден убав настан каде се качуваше не многу ама беше интересно,сите си правеа стаза а другите требаше да ја качат и беше многу интересно сите беа со различни идеи и затоа имаше секакви стази.Убави неколку дена во Скопје!

п.с.Имено мојот спонзор ВЕРТИКАЛ СПОРТ следната недела ќе пушти во функција нов веб сајт со онлајн купување Посетете го!

Wednesday, August 4, 2010

Бек он Клајмбинг :)

Предходниот месец беше лудница, многу работи се случија но сега се излезе супер. Бев 2 пати во Демир Капија каде качував многу, смерот Суртук Сканија сигурно е 7б+ иако не го качив (бидејќи ми скина многу кожа, па морав да го оставам за следниот пат), исто го пробав и Брух кој е дефинитивно најтежок во секторот ВДД и чека мажи да го качат :). Во меѓувреме кога не бев на природна тренирав на болдерот 3 пати во неделата и се гледа дека има резултат. Е сега најбитното е дека предходниот викенд бев во Охрид на Рок Маратон каде со баце Владо бевме пар и мислам дека победивме со 15 качени насоки, не качив таму ништо тешко (до 7а) по се изгледа за таму да се качува треба да се оди повеќе време за да се навикнам на карпата која е многу чудна, фаќалиштата се на страна,одоздола или пак се отворени ама мазни; така да тешко е да одиш и да качуваш одма тешки смерови, треба аклиматизација како што вика баце Шефко.Здравје, следниот пат доколку одам таму ќе качувам само тешки смерови.Плус повеќе од времето се мотавме по плажи, малце на журки (Ван Гог,Пол Ван Дајк), Сума сумарум ептен добар продолжен викенд.