Friday, April 29, 2011

Многу убав Велигден

За Велигден традиционално ми стана да одам во Демир Капија,оваа година имаше многу качувачи.многу позитивна енергија и секако тука беше обеќаното јагне :) кое додека го испековме излезе голгота, али викаат колку повеќе се мачиш толку е повкусно. Исто така нашиот клуб организиравме и Рок Трип Маратон каде луѓето се здробија од качување на новите и стари смерови.
На рок трипот победија Томи и Ичи втори беа нивните бечни ривали Моте и Марјан а трето беа Греет и Марјан џокер (цепорекс), а исто и фамија Трповски доби диплома за најдобар фамилијарен резултат ( картончето се гледа дека се убиле од качување).После прогласувањето се јадеше тешко испеченото јагне и имаше супер забава каква што немало одамна во Калабастер. Јас не качував нешто посебно многу, ама таква е организаторската работа. :)

No comments:

Post a Comment