Tuesday, November 23, 2010

Екшн Комплет !


Проектот за отворање на нови насоки на карпата десно од тунелот во Демир Капија заврши супер,многу насоки од секакви тежини(6а+ до 7c/+).Секторот го крстивме Вардарска Сахара бидејќи кога има сонце е дефинитивно многу топло и може да се качува цел ден а и по малце понесени од импресиите од Мароко :) . Сега има 21 насока за кои потрошени некаде околу 300 експанзиони клинови, сите насоки се една до една исто како светските качувалишта,оваа акција е можеби најголемата до сега од сите предходни за некаде 15 дена се направени сите насоки, по нашки се искинавме од работа за се да биде како што е сега. Карпата се исчисти најмногу што можеше од камења(сипарот под карпата е се што сме чистеле плус и многу камења во Вардар). Сега секторот чека качувачи да ги качат сите насоки бидејќи ниту една не е искачена уште.

Овие насоки немаше да бидат тоа без Александар Кленов(саша),Кире Серафимовски(баце кирца) и Владимир Трповски (баце владо).
Фала и до Вертикал Спорт кој помогна како и секогаш со опрема за овој настан,
од Саша фала до ЗипТравел кој му обезбеди билет до Македонија и назад.

No comments:

Post a Comment