Saturday, October 30, 2010

Мароко !

Клајмерската експедиција Мароко заврши,од топлата африка се вративме со многу спомени добри и лоши со многу искуство со малце качување и многу нови запознаени луѓе.Иако ни тргна лошо уште на почеток па се така до крај ние екипата снова успеавме до крај да останеме весели,да се забавуваме да видиме многу работи,да пробаме и џус од немиени чаши,да се јаваме камили,да однесеме дожд во Сахара а богами и поплава невидена во Тодра, сума сумарум мене ми беше супер само да не послужеше времето малце повеќе да качуваме секој ден, не качив нешто особено многу тешко и качував повеќе онсајт каде најтежок онсајт ми беше 7б а најтежок редпоинт 7c/+, би им препорачал на сите кои сакаат да качуваат таму да отидат бидејќи толкав кањон немам видено до сега само ке им треба многу време да ги пронајдат насоките и да се снајдат во водичот кој инаку е на рака цртан.Исто и смеровите се лудница некаде има многу клинови без везе ставени а каде што треба нема по 3-4 метри па и повеќе па дури и на почетоците на некои смерови првиот клин е на 5-6 метри. Бевме и во Маракеш,Казабланка,Мерзуга,Рабат и некаде на Атлантски океан,има таму многу да се види! Толку од извештајот од Мароко !!!


п.с. Во Вертикал Спорт има нови патики од Wild Climb кои ги тестирав во Мароко и се ЕКСТРА а и цената им е џабее,одете проверете!

No comments:

Post a Comment