Monday, October 6, 2008

Нешто за Турција (кутахија)


Значи заминавме за Турција на 24 јуни со Владо за да местиме стази на престојниот Балкански Шампионат на огромната вештачка карпа во Кутахија(град во средината на Анадолија) која инаку е и најголемата Вештачка Карпа на балканот,истата се наога универзитетот DUMLUPINAR на 5 км од градот.Универзитетот е нешто прекрасно има се што му треба на еден студент.Покрај моето неубаво започнување на патувањето до Истамбул сепак сето тоа беше прекрасно искуство.Фала и до Владо кој ме повика да бидам негов помошник Route Setter.

No comments:

Post a Comment